Organisatie


VISIE

Iedereen heeft iets te geven. Wij geloven dat elk mens waardevol is en iets te geven heeft. We willen eraan bijdragen dat onze deelnemers hun persoonlijke drive, hun talenten en inspiratie vinden om een verschil te maken in de wereld. Iedereen heeft een misschien wel Martin Luther King, Moeder Theresa of Nelson Mandela in zich. De uitdaging is wat ons betreft, om die talenten te vinden en je beste zelf te ontdekken. Verbeter de Wereld heeft daarom zowel te maken met concrete actie en maatschappelijke impact (doen), alsook met ontdekken wie je bent (zijn). Mensen die hun plek gevonden hebben zullen met plezier en daadkracht datgene realiseren dat zij waardevol in de wereld vinden… samen met anderen! Door middel van het Traineeship voor Wereldverbeteraars staan deze talenten ter beschikking voor een betere wereld.


Kijken hoe het wél kan


Verbeter de Wereld is een oproep aan onszelf en de wereld om te blijven geloven in het goede. Om te blijven kijken naar hoe dingen beter kunnen. Welke volgende stap gezet kan worden. We zijn niet pessimistisch, maar ook niet naïef optimistisch. We geloven simpelweg dat als voldoende mensen oprecht gaan geloven in een mooie, rechtvaardige, liefdevolle, creatieve, duurzame wereld, én zich daarvoor actief inzetten, dat we dan een heel eind kunnen komen. Laten we kijken hoe het wél kan!

Dromen & Doen!


Alle goede wereldwerken beginnen bij een droom, een visie. Die droom komt meestal voort uit een soort hartsverlangen. Wij geloven dat het belangrijk is om regelmatig stil te staan bij de vraag waar je het eigenlijk allemaal voor doet; bij je drijfveren, zodat je altijd werkt in een goed gemotiveerd team! Als je droom helder is, komt het daarna aan op gewoon doen. Daarvoor heb je doorzettingsvermogen, initiatief en een beetje lef nodig. Bij Verbeter de Wereld leer je om je dromen om te zetten in realiteit.

Betrokken & Betrouwbaar


Verbeter de Wereld staat voor een wereld waarin iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wij geloven dat het doen van iets goeds uiteindelijk de meeste vervulling in je leven geeft. Helpen is mooi! Verbeter de Wereld coacht jou om dat op zo’n manier te doen dat anderen het gevoel hebben dat ze op je kunnen bouwen. Verantwoordelijkheid, integriteit en persoonlijk leiderschap staan centraal.

Plezier & Creativiteit


Werken aan een mooiere wereld hoeft helemaal geen offer zijn! Sterker nog, zonder lol houd je het helemaal niet lang vol. En mocht je er toch eens doorheen zitten, dan helpt Verbeter de Wereld je om op een positieve en creatieve manier naar je problemen te kijken, samen met de anderen van je team. Op zo’n manier blijf je enthousiast voor jouw Verbeter de Wereld-project.


KERNGROEP


Verbeter de Wereld wordt gevormd door een kerngroep van professionals die zich vrijwillig inzetten om de wereld eerlijker, mooier en blijer te maken. Wij werken als professionele trainers en coaches bij verschillende trainingsbedrijven. Ondermeer voor ontwikkelingsorganisaties als Oxfam/Novib, Edukans, ICCO en IKV/Pax Christi..

René Sellmeijer

Voorzitter, trainer en coach


Professie: Vestigingsleider bij een commercieel-technische organisatie
Achtergrond: René heeft jarenlange ervaring als leidinggevende. Hij heeft als 'mensen-mens' een passie voor de ontwikkeling van mensen en maakte kennis met verschillende leiderschapsstijlen. In zijn eigen zoektocht kwam hij in 2014 in contact met het traineeship van Verbeter de Wereld. René besloot daarna zijn kennis en ervaring in te zetten als trainer/coach en nam deel in het kernteam van de stichting. René wordt enthousiast van mensen die het aandurven om buiten hun comfortzone te treden en met hun initiatieven een betere wereld te realiseren. Hij inspireert en verbindt om het beste bij iedereen naar boven te halen. Hij haalt het beste uit zichzelf door goed naar zijn dochter te luisteren, en door sporten meditatie.
Op zijn best: Enthousiast, bevlogen en vrij.
Zet zich graag in voor: Levenskunst.

"Ken uzelve" (Gnothi Seauton)

Margit Végh

Secretaris, trainer en coach


Professie: Duurzaam Ondernemer
Achtergrond: Margit heeft in 2008 meegedaan aan één van de eerste traineeships en heeft Verbeter de Wereld vanaf toen in haar hart gesloten. Ze is blij nu weer actief betrokken te zijn. Na een loopbaan als social worker en projectleider in de psychiatrie, wilde Margit zich op een andere manier gaan inzetten voor een betere wereld. Zo is zij als duurzaam ondernemer onder andere initiatiefnemer van de Duurzame week, waarvan oktober 2016 in Utrecht de eerste editie plaats vindt. Margit is geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, voeding, yoga en meditatie. Ze gelooft erin dat je veel kunt bereiken, zolang je dicht bij je hart blijft.
Op haar best: Georganiseerd, betrokken, duizendpoot, enthousiast & daadkrachtig.
Zet zich graag in voor: Een groene en gelukkige wereld.

“Be the change you wish to see in the world.”

Marike Hoeks

Penningmeester, trainer en coach


Professie: Social worker
Achtergrond: Marike studeerde SPH aan de hogeschool in Breda. Zij heeft met verschillende doelgroepen gewerkt in binnen- en buitenland. Ze laat zich graag inspireren door haar reizen en de verschillende culteren om zich heen. In 2014 heeft Marike deelgenomen aan het Traineeship Voor Wereldverbeteraars. Zij heeft zich vol enthousiasme ingezet voor een project tegen voedselverspilling. Marike is nieuwsgierig, leergierig en haalt veel energie uit de contacten met anderen en het verbinden van personen met hun ideeën, zodat men elkaar kan verrijken en versterken. Zij is geïnteresseerd in wat jou beweegt. Als jij gelooft in wat je doet (en af en toe uit de comfort zone durft te stappen) kun je het verder schoppen dan je aanvankelijk dacht.
Op haar best: Betrokken, zorgzaam, teamplayer en duizendpoot.
Zet zich graag in voor: Rechtvaardigheid, bewustwording, sociale betrokkenheid en verbinding. En tegen verspilling!

"Vandaag besloot ik dat ik alles kon" (Loesje)

Johan van Houten

Bestuurslid, Trainer en Coach


Professie: Bewustmaker, Trainer en Coach
Achtergrond: Johan is na zijn carrière bij defensie, het sociale vak ingegaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de jeugdzorg en als maatschappelijk werker. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf Een Andere Dag, hierin begeleid hij starters op de arbeidsmarkt. Hij gelooft erin dat iedereen een gelukkig leven kan leiden. Hij heeft meegedaan met meerdere sociale projecten en heeft meerdere meditatie trainingen gevolgd. Johan heeft in 2015/2016 het project Digiminderen gedaan, waarbij hij mensen wilde laten nadenken over hun online en offline leven. Hij gelooft dat technologie succesvol kan zijn als je dit bewust gebruikt. Johan leeft zijn leven vanuit een positieve houding, hij ziet kansen en nieuwe mogelijkheden.
Op zijn best: Creatief brein, rust bewaren en vernieuwen
Zet zich graag in voor: Leven vanuit hart en gevoel en hoofd in harmonie

"Deel en je zult geluk ontvangen"

HUIDIG COACHTEAMMike

HOOFDTRAINER


Professie: Ondernemer, zorgt voor ontwikkeling van mensen in/en organisaties en is deeltijd student psychologie
Op zijn best: Ambitieus, optimistisch en resultaatgericht
Zet zich graag in voor: Een duurzame wereld waarin mens, dier en natuur zich in vrijheid en solidariteit kunnen ontplooien.

"Fortune favours the bold!"

Linda

COACH / TRAINER


Professie: Transitie naar nieuwe mogelijkheden
Op haar best: Positief, Integer, Verbindende factor
Zet zich graag in voor: Bewustwording, positieve veranderingen, het beste in mensen naar boven halen

"What if I fall? O but darling, what if you fly?"

Geerte

COACH / TRAINER


Professie: Onderzoeker/Innovator bij TNO
Op haar best: Nieuwsgierig, creatief, probleemoplosser
Zet zich graag in voor: Een duurzame wereld, waar iedereen zich onderdeel van voelt.

“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.”

Marike

COACH / TRAINER


Professie: Social worker
Op haar best: Betrokken, zorgzaam, teamplayer en duizendpoot.
Zet zich graag in voor: Rechtvaardigheid, bewustwording, sociale betrokkenheid en verbinding. En tegen verspilling!

"Vandaag besloot ik dat ik alles kon"

Johan

COACH / TRAINER


Professie: Bewustmaker, Trainer en Coach
Op zijn best: Creatief brein, rust bewaren en vernieuwen
Zet zich graag in voor: Leven vanuit hart en gevoel en hoofd in harmonie

"Deel en je zult geluk ontvangen"

Mariska

COACH


Professie: Ondernemer, Landschapsontwerper.
Op haar best: Gedreven, gevoelig, vrolijk en betrokken
Zet zich graag in voor: Een wereld waarin mens, dier en natuur in harmonie met elkaar leven.

‘You’ve always had the power, You just had to learn it yourself’

WALL OF FAMEOprichter en Coach en Trainer

IMRE VÉGH


Oprichter en Coach en Trainer

HENRIK LOOIJRoos Moll


Laura Reijnders


Liedeke Verburg


Marthe Kolman


Joris Heijnen


Yo-Yi PatBas Gadiot


Erik Slotboom


Nynke Stallinga


Pauline Tieleman


Teun Berting


Gerlinda den OtterKhadija Maros


Mara Verduin


Sebastiaan Neeteson


Hans Kreutzer


....


....