Organisatie


VISIE

Iedereen heeft iets te geven. Wij geloven dat elk mens waardevol is en iets te geven heeft. We willen eraan bijdragen dat onze deelnemers hun persoonlijke drive, hun talenten en inspiratie vinden om een verschil te maken in de wereld. Iedereen heeft een misschien wel Martin Luther King, Moeder Theresa of Nelson Mandela in zich. De uitdaging is wat ons betreft, om die talenten te vinden en je beste zelf te ontdekken. Verbeter de Wereld heeft daarom zowel te maken met concrete actie en maatschappelijke impact (doen), alsook met ontdekken wie je bent (zijn). Mensen die hun plek gevonden hebben zullen met plezier en daadkracht datgene realiseren dat zij waardevol in de wereld vinden… samen met anderen! Door middel van het Traineeship voor Wereldverbeteraars staan deze talenten ter beschikking voor een betere wereld.


Kijken hoe het wél kan


Verbeter de Wereld is een oproep aan onszelf en de wereld om te blijven geloven in het goede. Om te blijven kijken naar hoe dingen beter kunnen. Welke volgende stap gezet kan worden. We zijn niet pessimistisch, maar ook niet naïef optimistisch. We geloven simpelweg dat als voldoende mensen oprecht gaan geloven in een mooie, rechtvaardige, liefdevolle, creatieve, duurzame wereld, én zich daarvoor actief inzetten, dat we dan een heel eind kunnen komen. Laten we kijken hoe het wél kan!

Dromen & Doen!


Alle goede wereldwerken beginnen bij een droom, een visie. Die droom komt meestal voort uit een soort hartsverlangen. Wij geloven dat het belangrijk is om regelmatig stil te staan bij de vraag waar je het eigenlijk allemaal voor doet; bij je drijfveren, zodat je altijd werkt in een goed gemotiveerd team! Als je droom helder is, komt het daarna aan op gewoon doen. Daarvoor heb je doorzettingsvermogen, initiatief en een beetje lef nodig. Bij Verbeter de Wereld leer je om je dromen om te zetten in realiteit.

Betrokken & Betrouwbaar


Verbeter de Wereld staat voor een wereld waarin iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wij geloven dat het doen van iets goeds uiteindelijk de meeste vervulling in je leven geeft. Helpen is mooi! Verbeter de Wereld coacht jou om dat op zo’n manier te doen dat anderen het gevoel hebben dat ze op je kunnen bouwen. Verantwoordelijkheid, integriteit en persoonlijk leiderschap staan centraal.

Plezier & Creativiteit


Werken aan een mooiere wereld hoeft helemaal geen offer zijn! Sterker nog, zonder lol houd je het helemaal niet lang vol. En mocht je er toch eens doorheen zitten, dan helpt Verbeter de Wereld je om op een positieve en creatieve manier naar je problemen te kijken, samen met de anderen van je team. Op zo’n manier blijf je enthousiast voor jouw Verbeter de Wereld-project.


KERNGROEP


Verbeter de Wereld wordt gevormd door een kerngroep van professionals die zich vrijwillig inzetten om de wereld eerlijker, mooier en blijer te maken. Wij werken als professionele trainers en coaches bij verschillende trainingsbedrijven. Ondermeer voor ontwikkelingsorganisaties als Oxfam/Novib, Edukans, ICCO en IKV/Pax Christi..


René Sellmeijer

Voorzitter, trainer en coach


Professie: Vestigingsleider bij een commercieel-technische organisatie
Achtergrond: René heeft jarenlange ervaring als leidinggevende. Hij heeft als 'mensen-mens' een passie voor de ontwikkeling van mensen en maakte kennis met verschillende leiderschapsstijlen. In zijn eigen zoektocht kwam hij in 2014 in contact met het traineeship van Verbeter de Wereld. René besloot daarna zijn kennis en ervaring in te zetten als trainer/coach en nam deel in het kernteam van de stichting. René wordt enthousiast van mensen die het aandurven om buiten hun comfortzone te treden en met hun initiatieven een betere wereld te realiseren. Hij inspireert en verbindt om het beste bij iedereen naar boven te halen. Hij haalt het beste uit zichzelf door goed naar zijn dochter te luisteren, en door sporten meditatie.
Op zijn best: Enthousiast, bevlogen en vrij.
Zet zich graag in voor: Levenskunst.

"Ken uzelve" (Gnothi Seauton)

Marike Hoeks

Secretaris & Penningmeester, trainer en coach


Professie: Social worker
Achtergrond: Marike studeerde SPH aan de hogeschool in Breda. Zij heeft met verschillende doelgroepen gewerkt in binnen- en buitenland. Ze laat zich graag inspireren door haar reizen en de verschillende culteren om zich heen. In 2014 heeft Marike deelgenomen aan het Traineeship Voor Wereldverbeteraars. Zij heeft zich vol enthousiasme ingezet voor een project tegen voedselverspilling. Marike is nieuwsgierig, leergierig en haalt veel energie uit de contacten met anderen en het verbinden van personen met hun ideeën, zodat men elkaar kan verrijken en versterken. Zij is geïnteresseerd in wat jou beweegt. Als jij gelooft in wat je doet (en af en toe uit de comfort zone durft te stappen) kun je het verder schoppen dan je aanvankelijk dacht.
Op haar best: Betrokken, zorgzaam, teamplayer en duizendpoot.
Zet zich graag in voor: Rechtvaardigheid, bewustwording, sociale betrokkenheid en verbinding. En tegen verspilling!

"Vandaag besloot ik dat ik alles kon" (Loesje)


HUIDIG COACHTEAM



Eva

COACH / TRAINER


Professie: Coach & trainer voor maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling, bewustwording & impact
Op haar best: Speels, met aandacht, daadkrachtig
Zet zich graag in voor: Een inclusieve wereld waarin mensen duurzaam en liefdevol met elkaar en hun omgeving omgaan.

"Do more of what excites you"

Inge

COACH / TRAINER


Professie: Project- en campagnecoördinator bij Recycling Netwerk Benelux
Op haar best: Sociaal, vol energie, nieuwsgierig, verbinder
Zet zich graag in voor: Een mooie en rechtvaardige wereld voor mens, dier en natuur

"Together we can change the world" Jane Goodall

Noëmie

COACH / TRAINER


Professie: Onderweg naar nieuwe perspectieven
Op haar best: Creatief, in beweging, nieuwsgierig, onderzoekend, verbindend, betrokken.
Zet zich graag in voor: Inclusiviteit en diversiteit, sociale gelijkheid, bewustwording op het gebied van duurzaamheid, persoonlijke groei.

"Take the risk or lose the change!"

Talin

COACH / TRAINER


Professie: Levenskunstenares en spiritueel counselor
Op haar best: (Co)creërend, intuïtief, ondernemend, krachtig in open- en kwetsbaarheid.
Zet zich graag in voor: Een wereld waarin geleefd wordt vanuit hartverbinding, bewust en met respect voor alles wat leeft.

“There is freedom waiting for you, on the breezes of the sky, and you ask: ‘What if I fall?’ ‘Oh but my darling, what if you fly?’ ”

Sandra

COACH / TRAINER


Professie: Trainer en junior projectontwikkelaar
Op haar best: Nieuwsgierig, verbindend, creatief, met fijne mensen om haar heen en nieuwe dingen ontdekken
Zet zich graag in voor: Er voor elkaar zijn, de wereld liever maken, bewustwording en positieve verandering.

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen, gelooft hij zijn hele leven dat hij dom is” Albert Einstein

WALL OF FAME



Oprichter en Coach en Trainer

IMRE VÉGH



Oprichter en Coach en Trainer

HENRIK LOOIJ



Hannah Greijdanus


Iris Kleinlugtenbelt


Johan van Houten


Margit Vegh


Mike Hodzelmans


Linda van de Donk


Pauline Tieleman


Geerte Paradies


Mara Verduin


Mariska Blankespoor


Teun Berting


Roos Moll


Sebastiaan Neeteson


Bas Gadiot


Laura Reijnders


Erik Slotboom


Liedeke Verburg


Joris Heijnen


Nynke Stallinga


Yo-Yi Pat


Marthe Kolman


Hans Kreutzer


Khadija Maros


Gerlinda den Otter