Begin van: Inhoud

Kerngroep

Verbeter de Wereld wordt gevormd door een kerngroep van professionals die zich vrijwillig inzetten om de wereld eerlijker, mooier en blijer te maken. Wij werken als professionele trainers en coaches bij verschillende trainingsbedrijven. Ondermeer voor ontwikkelingsorganisaties als Oxfam/Novib, Edukans, ICCO en IKV/Pax Christi.

foto rene

René Sellmeijer

Professie: Vestigingsleider bij een commercieel-technische organisatie

Rol bij VdW: Voorzitter, trainer en coach

Achtergrond: René heeft jarenlange ervaring als leidinggevende. Hij heeft als 'mensen-mens' een passie voor de ontwikkeling van mensen en maakte kennis met verschillende leiderschapsstijlen. In zijn eigen zoektocht kwam hij in 2014 in contact met het traineeship van Verbeter de Wereld. René besloot daarna zijn kennis en ervaring in te zetten als trainer/coach en nam deel in het kernteam van de stichting. René wordt enthousiast van mensen die het aandurven om buiten hun comfortzone te treden en met hun initiatieven een betere wereld te realiseren. Hij inspireert en verbindt om het beste bij iedereen naar boven te halen. Hij haalt het beste uit zichzelf door goed naar zijn dochter te luisteren, en door te sporten en mediteren.

Op zijn best: Enthousiast, bevlogen en vrij

Zet zich graag in voor: Levenskunst

Motto: "Ken uzelve" (Gnothi Seauton) en "Outside your comfortzone is where the magic happens"

foto margit

 

Margit Végh

Professie: Duurzaam Ondernemer

Rol bij VdW: Secretaris, trainer en coach

Achtergrond: Margit heeft in 2008 meegedaan aan één van de eerste traineeships en heeft Verbeter de Wereld vanaf toen in haar hart gesloten. Ze is blij nu weer actief betrokken te zijn. Na een loopbaan als social worker en projectleider in de psychiatrie, wilde Margit zich op een andere manier gaan inzetten voor een betere wereld. Zo is zij als duurzaam ondernemer onder andere initiatiefnemer van de Duurzame week, waarvan oktober 2016 in Utrecht de eerste editie plaats vindt. Margit is geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, voeding, yoga en meditatie. Ze gelooft erin dat je veel kunt bereiken, zolang je dicht bij je hart blijft.

Op haar best: georganiseerd, betrokken, duizendpoot, enthousiast & daadkrachtig

Zet zich graag in voor: Een groene en gelukkige wereld

Motto: “Be the change you wish to see in the world.”

marike

Marike Hoeks

Professie: Social worker

Rol bij VdW: Penningmeester, trainer en coach

Achtergrond: Marike studeerde SPH aan de hogeschool in Breda. Zij heeft met verschillende doelgroepen gewerkt in binnen- en buitenland. Ze laat zich graag inspireren door haar reizen en de verschillende culteren om zich heen. In 2014 heeft Marike deelgenomen aan het Traineeship Voor Wereldverbeteraars. Zij heeft zich vol enthousiasme ingezet voor een project tegen voedselverspilling. Marike is nieuwsgierig, leergierig en haalt veel energie uit de contacten met anderen en het verbinden van personen met hun ideeën, zodat men elkaar kan verrijken en versterken. Zij is geïnteresseerd in wat jou beweegt. Als jij gelooft in wat je doet (en af en toe uit de comfort zone durft te stappen) kun je het verder schoppen dan je aanvankelijk dacht.

Op haar best: betrokken, zorgzaam, teamplayer en duizendpoot

Zet zich graag in voor: Rechtvaardigheid, bewustwording, sociale betrokkenheid en verbinding. En tegen verspilling!

Motto: "Vandaag besloot ik dat ik alles kon" (Loesje)

pauline tieleman2

 

Pauline Tieleman

Professie: Trainer en Coach in de jeugdzorg, Social Worker en Runningcoach

Rol bij VdW: Trainer en Coach

Achtergrond: Pauline heeft na haar studie SPH jarenlang als gezinsvoogd bij Bureau Jeugdzorg gewerkt. Eind 2015 besloot ze het roer om te gooien om te gaan doen wat haar écht inspireert: hulpverlening combineren met beweging (runningtherapie) en in de toekomst mogelijk ook met mindfullness. Daarnaast is zij momenteel werkzaam als trainer/coach in de jeugdzorg. Niet alleen in haar werk maar ook daarbuiten is Pauline een duizendpoot: ze is een fanatiek sporter, speelt muziek en studeert Psychologie aan de Open Universiteit. Haar passie is het helpen en inspireren van mensen om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Op haar best: Gedreven, sociaal, analytisch en humoristisch

Zet zich graag in voor: Een sociale(re) en tolerante(re) wereld waarin eenieder vanuit zijn eigen kracht een steentje bijdraagt

Motto: "Iedere keer als ik tegen de lamp loop, neem ik een stukje licht mee"

Johan

Johan van Houten

Professie: Ondernemer, Trainer en Coach

Rol bij VdW: Bestuurslid, Trainer en Coach

Achtergrond: Johan is na zijn carrière bij defensie, het sociale vak ingegaan. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de jeugdzorg en als maatschappelijk werker. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf Een Andere Dag, hierin begeleid hij starters op de arbeidsmarkt. Hij gelooft erin dat iedereen een gelukkig leven kan leiden. Hij heeft meegedaan met meerdere sociale projecten en heeft meerdere meditatie trainingen gevolgd. Johan heeft in 2015/2016 het project Digiminderen gedaan, waarbij hij mensen wilde laten nadenken over hun online en offline leven. Hij gelooft dat technologie succesvol kan zijn als je dit bewust gebruikt. Johan leeft zijn leven vanuit een positieve houding, hij ziet kansen en nieuwe mogelijkheden.

Op zijn best: Creatief brein, rust bewaren en vernieuwen

Zet zich graag in voor: Leven vanuit hart en gevoel en hoofd in harmonie

Motto: "Deel en je zult geluk ontvangen"

 

nynke

Nynke Stallinga

Professie: Tekstschrijver/journalist, leerkracht basisonderwijs

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Nynke heeft een groot hart voor de wereld om haar heen. Zij heeft passie voor kinderen en onderwijs en combineert dit in haar werk als leerkracht. Daarnaast runt zij Litotes Tekstburo en werkt zij als reisbegeleider, coach en trainer bij Stichting Edukans. Ze is in wat ze doet en uitstraalt een voorbeeld en inspiratie voor velen. Waar zij haar entree maakt, gebeurt er iets.

Op haar best: Liefdevol, inspirerend, vrolijk & daadkrachtig

Zet zich graag in voor: Duurzaamheid en een liefdevolle wereld waarin mensen hun dromen leven

Motto: "Lachen is gezond, de wereld vaart er wel bij!"

mike

Mike Hodzelmans

Professie: Ondernemer, zorgt voor ontwikkeling van mensen in/en organisaties en is deeltijd student psychologie

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Mike stort zijn enthousiasmerende ambitie graag in zijn streven voor een betere wereld. Over het algemeen hebben mensen de natuurlijke neiging om alles bij het oude te laten, te kiezen voor de veiligheid van het bestaande. Bij Mike heeft dat nooit zo gewerkt: veranderingen bieden volgens hem vooral nieuwe mogelijkheden. Tegelijkertijd wil hij persoonlijk graag een maatschappelijk relevante bijdrage leveren. Daarom helpt hij als ondernemer mensen en/in organisaties ook met verandering en is hij na het jarenlang vervullen van de rol van voorzitter nog steeds als hoofdtrainer bij VdW actief. Het is voor Mike steeds weer een prettige uitdaging om in iedere, unieke situatie de weg naar het beste resultaat te vinden: een uitdaging die hij graag samen met jou aangaat!

Op zijn best: Ambitieus, optimistisch en resultaatgericht

Zet zich graag in voor: Een duurzame wereld waarin mens, dier en natuur zich in vrijheid en solidariteit kunnen ontplooien

Motto: "Fortune favours the bold!"

Erik

Erik Slotboom

Professie: Ondernemer en Trainer/Coach

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Erik studeerde Informatica en Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren voor een detacheringsbedrijf in de IT te hebben gewerkt, is hij in 2009 voor zichzelf begonnen. Nog steeds met een focus op de IT branche, houdt Erik zich niet langer bezig met de inhoud, maar met teamontwikkeling en proces. Hij traint en coacht teams en organisaties om, sneller, betere producten te ontwikkelen, waarbij waardecreatie voor zowel klant als team centraal staat. Erik werkt ondermeer voor ABN AMRO, APG en C1000 en daarnaast steeds vaker voor (internet) startups.

Op zijn best: Betrokken, optimistisch & gedreven

Zet zich graag in voor: Innovaties die leiden tot een mooiere wereld en gelukkige mensen

Motto: "Try more, fail early, fail often and learn!"

Laura

Laura Reijnders

Professie: Communicatiedeskundige bij de Universiteit Utrecht

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Laura zet zich vol enthousiasme in om de wereld om haar heen mooier te maken! Als communicatiedeskundige werkt zij bij de Universiteit Utrecht. Deze baan combineert zij met vrijwilligersprojecten als de Commissie Duurzaamheid UU, Jong & Duurzaam NJR en het Global Poverty Project NL. Mensen verbinden en ze aanzetten tot actie is haar diepste passie. Haar doel hierbij is om het unieke talent in iedereen naar boven te halen en te laten zien dat dit talent de wereld zal verbeteren!

Op haar best: Intuïtief, enthousiast & vol passie!

Zet zich graag in voor: Natuur, geluk en liefde

Motto: “Voor een tocht van 1000 mijl begin je met een eerste stap.” & "Everyone has a talent, what is rare is the courage to follow your talent to the unknown place where it leads.”

Bas Gadiot

Bas Gadiot

Professie: Sociaal ondernemer

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Bas is een sociaal ondernemer en faciliteert bijeenkomsten, beraden en trainingen voor professionals om veranderprocessen in de samenleving vorm te geven. In 2005 richtte hij Stichting Critical Mass op waar hij als directeur en trainer met jongeren en professionals sociale processen onderzocht en vaardigheidstrainingen ontwikkelde. Hij studeerde culturele antropologie en richtte zich tijdens zijn studie op onderzoek en werk in conflictgebieden in Zuidelijk Afrika.

Op zijn best: Optimistisch, gedreven, hartelijk & wijs

Zet zich graag in voor: Vrede

Motto: "Stilte, jij bent het mooiste wat ik ooit heb gehoord.”

Yo-Yi

Yo-Yi Pat

Professie: Loopbaancoach en trainer bij Yo-Yi.nl

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Yo-Yi heeft zich na haar studie Arbeids- en Organisatiepsychologie het assessment-vak eigengemaakt bij de Politieacademie en HR-adviesbureaus. Aangezien haar hart meer ligt bij het coachen en trainen van mensen, heeft zij de overstap gemaakt. Zij heeft in 2011 een coachingsopleiding gevolgd. Momenteel heeft zij als ZZP-er haar eigen coachings- en trainingsbureau. In haar vrije tijd is zij een fervent beoefenaar van aikido. Yo-Yi houdt ervan om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Haar focus ligt op feedback op concreet gedrag en het opbouwen van effectief samenwerkende teams. Mensen typeren haar als eerlijk en opmerkzaam, confronterend vanuit een liefdevolle benadering.

Op haar best: Vrolijk, zorgzaam & wijs

Zet zich graag in voor: Het milieu en levensgeluk voor iedereen

Motto: "Je kunt de richting van de wind niet veranderen, maar je bepaalt zelf hoe je de zeilen zet."

marthe linked in

Marthe Kolman

Professie: Studieadviseur, onderwijskundige en sociaal ondernemer

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Marthe studeerde Culturele Antropologie in Utrecht. Daarna heeft zij als ondernemer allerlei klussen aangepakt en ontdekte ze dat haar hart bij onderwijs ligt. Nu werkt ze als studieadviseur, studeert ze in haar vrije tijd Onderwijswetenschappen en is ze altijd op zoek naar een spannende freelance klus waarmee ze een maatschappelijke bijdrage kan leveren. Marthe is enthousiast, nieuwsgierig, betrokken en staat altijd open voor nieuwe uitdagingen!

Op haar best: Vrolijk, eerlijk, daadkrachtig & zorgzaam

Zet zich graag in voor: Laten zien dat het wél mogelijk is

Motto: "Dromen is leuk, en je dromen waarmaken nog veel leuker!"

hl 17okt14 514bw

Roos Moll

Professie: Trainer, coach en adjunct directeur bij Stichting Giving Back

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Roos heeft veel ervaring in het begeleiden van jonge mensen. Zo trainde zij young professionals in organisaties bij de Baak Management Centrum VNO-NCW, en werkt zij bij Giving Back met jonge talenten die het beste uit zichzelf willen halen. Daarnaast begeleidt zij trajecten over generatieleren. Zij wordt enthousiast van initiatieven waar maatschappelijke thema's en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. Roos wordt geboeid door verschillende culturen, ook in haar werk, en reist zoveel ze kan.

Op haar best: Verbindend, blij, warm & teamplayer

Zet zich graag in voor: Het verbinden van mensen, met elkaar en met zichzelf

Motto: "Be The Change!"

liedeke

Liedeke Verburg

Professie: Beleidsmedewerker jeugdgezondheid en welzijn

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Het is Liedekes drijfveer om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Nadat zij studeerde en werkte in Latijns Amerika en Azië zet zij zich nu in voor een gezonde en participerende samenleving in Nederland. Bij de gemeente Barendrecht onderzoekt zij de behoeften op het gebied van welzijn, maakt beleid en zorgt voor de uitvoer ervan. Liedeke studeerde sociale wetenschappen aan University College Utrecht en noodhulpverlening.

Op haar best: Als zij met een team resultaten neerzet

Zet zich graag in voor: Ontwikkeling van mensen!

Motto: "Gebruik je hoofd, volg je hart!"

20160418 foto joris heijnen

Joris Heijnen

Professie: Oprichter/Directeur bij Stichting Variatie in de Keuken

Rol bij VdW: Trainer en coach

Achtergrond: Joris studeerde (Cum Laude) af in Economie aan de universiteit van Leuven (België). Als consultant bij Sizo Solutions kreeg hij een kijkje in de keuken van kleine en grote bedrijven in verschillende branches en later dook hij voor Yamaha als marketing & productmanager in het (internationale) zakenleven. In 2010 ging het roer om en stortte hij zich vol op duurzaamheid en voeding. Eind 2011 volgde Joris het Verbeter de Wereld-traineeship waarin hij een project opzette dat uitgroeide tot Stichting Variatie in de Keuken, waar hij nog steeds elke dag al zijn energie en ideeën in kwijt kan!

Op zijn best: Wilskrachtig, enthousiast & vrolijk

Zet zich graag in voor: Duurzaam en gezond eten

Motto: "Waar een wil is is een weg" & "Screw it, let's do it!"

 

Begin van: Verwante informatie