Begin van: Inhoud

Visie

Iedereen heeft iets te geven. Wij geloven dat elk mens waardevol is en iets te geven heeft. We willen eraan bijdragen dat onze deelnemers hun persoonlijke drive, hun talenten en inspiratie vinden om een verschil te maken in de wereld. Iedereen heeft een misschien wel Martin Luther King, Moeder Theresa of Nelson Mandela in zich.

De uitdaging is wat ons betreft, om die talenten te vinden en je beste zelf te ontdekken. Verbeter de Wereld heeft daarom zowel te maken met concrete actie en maatschappelijke impact (doen), alsook met ontdekken wie je bent (zijn). Mensen die hun plek gevonden hebben zullen met plezier en daadkracht datgene realiseren dat zij waardevol in de wereld vinden… samen met anderen!

Door middel van het Traineeship voor Wereldverbeteraars staan deze talenten ter beschikking voor een betere wereld.

Kijken hoe het wél kan

Verbeter de Wereld is een oproep aan onszelf en de wereld om te blijven geloven in het goede. Om te blijven kijken naar hoe dingen beter kunnen. Welke volgende stap gezet kan worden. We zijn niet pessimistisch, maar ook niet naïef optimistisch. We geloven simpelweg dat als voldoende mensen oprecht gaan geloven in een mooie, rechtvaardige, liefdevolle, creatieve, duurzame wereld, én zich daarvoor actief inzetten, dat we dan een heel eind kunnen komen. Laten we kijken hoe het wél kan!

Dromen & Doen!

Alle goede wereldwerken beginnen bij een droom, een visie. Die droom komt meestal voort uit een soort hartsverlangen. Wij geloven dat het belangrijk is om regelmatig stil te staan bij de vraag waar je het eigenlijk allemaal voor doet; bij je drijfveren, zodat je altijd werkt in een goed gemotiveerd team! Als je droom helder is, komt het daarna aan op gewoon doen. Daarvoor heb je doorzettingsvermogen, initiatief en een beetje lef nodig. Bij Verbeter de Wereld leer je om je dromen om te zetten in realiteit.

Betrokken & Betrouwbaar

Verbeter de Wereld staat voor een wereld waarin iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wij geloven dat het doen van iets goeds uiteindelijk de meeste vervulling in je leven geeft. Helpen is mooi! Verbeter de Wereld coacht jou om dat op zo’n manier te doen dat anderen het gevoel hebben dat ze op je kunnen bouwen. Verantwoordelijkheid, integriteit en persoonlijk leiderschap staan centraal.

Plezier & Creativiteit

Werken aan een mooiere wereld hoeft helemaal geen offer zijn! Sterker nog, zonder lol houd je het helemaal niet lang vol. En mocht je er toch eens doorheen zitten, dan helpt Verbeter de Wereld je om op een positieve en creatieve manier naar je problemen te kijken, samen met de anderen van je team. Op zo’n manier blijf je enthousiast voor jouw Verbeter de Wereld-project.

Factsheet over VdW

Begin van: Verwante informatie