Frequently Asked Questions

Deelname

 1. Is het wel echt iets voor mij?

Als jij een project wil opzetten om de wereld te verbeteren, dit graag samen met anderen wilt gaan doen en daarbij jouw potentieel wilt inzetten én vergroten door training en coaching, dan is dit traineeship iets voor jou.

 1. Voor wie is het minder geschikt?

Als je wél goede ideeën hebt, maar niet zelf in actie wilt komen, is dit programma niet voor jou geschikt. De wereld verbeteren is tenslotte een kwestie van doen.

 1. Ik ben geen “young professional” kan ik toch mee doen?

We zijn inderdaad gespecialiseerd in het trainen en coachen van zogenaamde “young professionals”. Dat gezegd hebbende, verwelkomen wij iedereen die zich herkent in het gedachtegoed van Verbeter de wereld (zie vraag 1).

 1. Ik heb al een goed idee, kan ik hier mee aan de slag?

Bij Verbeter de Wereld geloven we dat je alleen wellicht harder gaat, maar dat je samen verder komt. Je kunt je eigen idee zeker inbrengen in je team, maar jullie beslissen samen waar jullie project over zal gaan.

Tijd

 1. Hoeveel tijd kost het me?

Deelname kost minimaal 1 tot 2 dagdelen per week. Je gaat samen met je team een project opzetten. Afhankelijk van jullie ambities, taakverdeling , vergaderingen en effectiviteit kost dit meer of minder tijd. Daarnaast zijn er de twee trainingsweekenden, de slotdag, en twee persoonlijke coaching sessies.

 1. Gaat het om vaste dagdelen, of is het flexibel?

Je zult wekelijks/om de week (in overleg met je team) samenkomen met je team  om te overleggen en/of samen te werken. Daarnaast ben je flexibel om (in overleg met je team) de werkzaamheden zelf in te delen.

 1. Is het te combineren met een fulltime baan?

Net als bij zoveel in het leven gaat er om wat je prioriteit geeft. Heb je naast deze fulltime baan ook nog (veel) andere bezigheden die prioriteit hebben, dan kan het lastig worden. Het traineeship is behoorlijk intensief. Het is verstandig om tijdens deze vier maanden ruimte te maken in je agenda.

 1. Is het te combineren met het hebben van een gezin?

Ja! In het leven van jouw kinderen ben jij een belangrijk rolmodel en kun je juist laten zien dat je als individu de wereld kunt verbeteren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ruimte vrij kunt maken in je agenda (zie vraag 7).

Kosten

 1. Waar zijn de kosten voor het traineeship uit opgebouwd?

De kosten die je betaalt zijn alleen de kosten van de overnachtingen, materialen en het eten en drinken. De trainingen en de coaching die je krijgt worden je kosteloos aangeboden door trainers en coaches. Zij dragen hierdoor op hun manier bij aan een betere wereld.

Praktisch

 1. Ik kan niet op één van de dagen van de trainingsweekenden, kan ik toch mee doen?

Nee, tijdens de trainingsweekenden wordt de basis gelegd voor je project en de samenwerking met je team. Je aanwezigheid is dus noodzakelijk, inclusief de overnachtingen tijdens de weekenden. Je kunt uiteraard wel deelnemen aan een volgende editie van het traineeship.

 1. Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn aanmelding?

Direct na je aanmelding krijg je een persoonlijk mailtje. De volgende stap is een telefonische intake om de verwachtingen van beide kanten af te stemmen. Deze intake zal uiterlijk een maand voor aanvang van het traineeship plaatsvinden.

 1. Wat is het restitutiebeleid?

Je kunt je nog tot twee weken voor aanvang van het eerste trainingsweekend afmelden. Meld je je daarna af, dan is restitutie niet meer mogelijk.

 1. Wanneer ben ik aangemeld?

Je aanmelding is officieel als je de intake gehad hebt en je de onkostenvergoeding is betaald. We vragen je om de onkostenvergoeding uiterlijk twee weken voor aanvang betaald te hebben.