De stichting

 

Op deze pagina vind je de achtergronden en info van de stichting.
Hier vind je onze jaarverslagen, missie, visie, beleidsplan en het privacy regelement.

Missie

 

Stichting Verbeter de Wereld gelooft dat iedereen kan bijdragen aan een betere, mooiere, duurzamere wereld. Hoe? Door gewoon te beginnen. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom organiseren wij elk jaar een trainingsprogramma om mensen op weg te
helpen. Sinds 2007 hebben er al meer dan 350 enthousiaste deelnemers meegedaan, met veel inspirerende projecten tot gevolg. Los van dit programma organiseren we jaarlijks meerdere community-dagen. Sommige van deze dagen zijn open voor alle geïnteresseerden, andere zijn alleen voor oud-trainees. Via deze wegen inspireren we elkaar om de beste versie van onszelf te zijn, en natuurlijk om de wereld te verbeteren.

 Visie

 

Met het trainingsprogramma willen wij zoveel mogelijk mensen helpen hun persoonlijke drive, hun talenten en inspiratie vinden om een positief verschil te maken in de wereld. Iedereen heeft een wereldverbeteraar in zich. Wij zien het als uitdaging om iedereens talenten te vinden. Met Verbeter de Wereld willen we mensen de beste versie van zichzelf helpen ontdekken. Wij zijn van mening dat mensen die hun passie gevonden hebben de dingen die zij waardevol vinden met plezier en positiviteit realiseren.

 Strategie

Stichting Verbeter de Wereld organiseert een trainingsprogramma waarbij het opzetten van een project én zelfontwikkeling centraal staan. Jaarlijks organiseren wij ons programma om mensen op weg te helpen. De trainees werken met een projectgroep aan het bedenken, opzetten en uitvoeren van een initiatief. Om hen te leren over projectmanagement en over zichzelf krijgen ze uitgebreide coaching gedurende het hele traject. Gezamenlijk werken we naar de slotdag, waar een groep vol trotse mensen hun projectresultaten presenteert.

Verbeter de Wereld staat ook voor community-building. We hebben een hechte groep alumni, waarvan vele zelf binnen de stichting werkzaam zijn als vrijwilliger, coach of trainer. Gedurende het jaar worden er meerdere evenementen georganiseerd waarbij de community elkaar inspireert, leert kennen en verder helpt.

 Privacy

 

Stichting verbeter de Wereld heeft bepaalde gegevens nodig van de communityleden voor de communicatie en dienstverlening. Welke gegevens wij verzamelen en hoe we hiermee omgaan kun je lezen in ons Privacy Statement. 

 

Beleid

 

In ons beleidsplan nemen we je mee in de achtergronden van de stichting en onze aanpak.
Het verbeteren van de wereld is een manier om geluk, gezondheid en vervulling te creëren, voor
jezelf en anderen. Op dit moment vindt maar liefst 85% van de Nederlanders maatschappelijk
betrokken ondernemerschap belangrijk en steeds meer beroemdheden verbinden hun naam aan een goed doel. Onderzoek suggereert bovendien dat mensen die regelmatig vrijwilligerswerk doen
minder last hebben van stress, depressies en boosheid.
Een groeiende groep idealistische professionals bezit het talent en werkervaring om duurzame eigen
initiatieven op te zetten. Toch is het zo dat een grote groep jongeren zich druk maakt over de
armoede in de wereld, maar dat een kleine groep echt daadwerkelijk in actie durft te komen door het
organiseren van activiteiten of hieraan deelnemen. In onze ervaring komt dat omdat jongeren
onzeker zijn over hun kunnen, niet weten waar ze moeten beginnen, of geen inspirerende context hebben die ze ertoe aanzet om met gebruik van hun talenten de daad bij het woord te voegen. 
Lees hier ons hele beleidsplan

Jaarverslagen

 

In onze jaarverslagen vind je onze financiële begrotingen en overzichten. Ook laten we zien welke projecten er zijn geweest met hun doelstellingen en behaalde resultaten.

We zijn ieder jaar weer dankbaar voor onze deelnemers, trainers, coaches, (oud)-wereldverbeteraars en community-leden en natuurlijk al onze donateurs en (hele dikke) vrienden. Samen zijn er steeds weer mooie trainingsprogramma’s waar we vol waardering op terugkijken.