Community

 

 Verbeter de wereld is een community die bestaat uit een groep professionele trainers en
coaches die hun expertise aanbieden omdat zij mensen willen helpen om de beste
versie van zichzelf te worden. Daarnaast hebben we veel oud- deelnemers, oud-coaches en trainers, donateurs en vrienden die allemaal een onderdeel zijn van de community.
De trainers van het Trainingsprogramma ‘Verbeter de Wereld’  hebben allemaal zelf het programma
gevolgd, dus ze weten hoe je je voelt…

Onze trainers en coaches hebben verschillende achtergronden variërend van duurzaamheid, evenementenorganisatie, sociale sector, loopbaanbegeleiding, wetenschap & energietransitie.
Zij brengen een breed perspectief mee naar het programma.
Stichting Verbeter de Wereld heeft een ANBI status.

 Huidig Team

Geerte

Geerte

Hoofdtrainer

“Be the change you want the see in the world.”

Leading by example. Dat is mijn motto. Iedereen kan bijdragen aan een mooiere wereld op zijn of haar eigen manier. En gezien de uitdagingen waar we voor staan, zoals klimaatverandering, hebben we iedereen nodig.

Ik geloof in de kracht van het individu om samen te werken en grootse dingen te doen. En ik geloof in dansen alsof niemand kijkt (of oordeelt). ;). Ik kijk er naar uit om iedereen die de wereld wil verbeteren aan te moedigen en van gereedschap te voorzien. Ik ben een sociaal psycholoog en in mijn werk onderzoek ik hoe we iedereen meekrijgen in de transitie naar een duurzame maatschappij. Tot snel!

“Life is only as exciting as you dare to make it.” Joseph Mcclendon iii

Dat het bereiken van mijn doelen alleen mij geen voldoening gaf, dat ontdekte ik in mijn eerste corporate baan. Omdat ik dit niet wilde inzien, liet ik de stress oplopen totdat ik met stressklachten thuis zat. Toen ben ik het traineeship voor wereldverbeteraars gaan doen. Tijdens dit traineeship heb ik met mijn team Playing Around opgericht kinderen en nog jaren daarna diverse activiteiten georganiseerd om kinderen in AZC weer zorgeloos laten spelen.

Vanaf dat moment heb ik besloten het roer om te gooien en niet meer mijn hoofd maar mijn hart centraal te stellen in mijn keuzes. Ik heb het mijn missie gemaakt om bij te dragen aan een gelukkigere wereld en mensen te helpen succes te behalen met plezier en energie. Dit doe ik door training, coaching en ontwikkeling in de breedste zin van het woord.

Ik ben altijd geinteresseerd geweest in wat mensen drijft. Hoe en waarom ze in beweging komen. Op het snijvlak van mens en organisatie voel ik me thuis. Daarom koos ik voor de studie arbeids- en organisatiepsychologie.

Na diverse HR banen koos ik ervoor mijn gevoel te volgen en me te specialiseren in Talent- en Leiderschapsontwikkeling. Ik heb in de afgelopen 10 jaar al voor veel verschillende organisaties mogen werken, van scale-up tot multinational, van ICT tot FMCG. De rode draad door mijn carrière is de combinatie van resultaten behalen én oog voor de mens.

Tanja

Tanja

Trainer / Coach

Rachelle

Rachelle

Trainer

Ik studeer Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Ik doe daarnaast nog heel veel andere dingen, zoals een Honours programma vanuit de studie. Dit geeft mij net wat extra verdieping en is ook wel typerend voor mij als persoon. Ik haal graag alles uit mezelf wat erin zit en als ik iets doe verdiep ik me daar ook zoveel mogelijk in. In 2019 deed ik mee aan het trainingsprogramma van Verbeter de Wereld. Ik heb me toen ingezet om verbindingen te leggen tussen diverse groepen mensen. Een deel hiervan vond plaats bij de Koningshof in Utrecht. Sinds dit jaar zit ik daar ook in het bestuur. In mijn vrije tijd hou ik van reizen -liefst wel op een groene manier-, buiten zijn, nieuwe dingen leren, sociale activiteiten en ik zet me op veel plekken in als vrijwilliger.

“Life Is Too Important To Take Seriously”

Professie:Trainer en koraalriffen bouwer.
Achtergrond:Frank studeerde Informatie Techniek en Technische Bedrijfskunde Hij heeft veelverschillende automatiseringsprojecten gedaan van productie processen tot trams. In 2003 zei hijzijn baan op om zijn droom te volgen: een wereldreis van 2 jaar te maken. Met zo min mogelijkvliegen van Istanboel naar Nieuw Zeeland zien te komen. Tijdens zijn reis heeft Frank met eigenogen gezien hoe wij met de wereld omgaan en dat heeft hem geïnspireerd om zich in te zetten vooreen betere wereld. Na ervaring op gedaan te hebben met het Verbeter de Wereld projectZeroPlasticWeek heeft hij samen met zijn partner Vera CoralGardening opgericht. Hiermee hebbenze koraal riffen gebouwd in Thailand en Indonesië.

Op zijn best: Avontuurlijk Humor Verbindend, Improviseren, Onafhankelijk Vernieuwend, Inspirerend
Zet zich graag in voor:Bescherming en herstel van koraalriffen en minder plastic gebruik.

Frank

Frank

Trainer / Coach

Rob

Rob

Coach

Professie: Werktuigbouwkundig ingenieur, holistisch masseur en werkende in een biologische winkel.

Achtergrond: Van jongs af aan heeft Rob een passie voor zowel de natuur als techniek en zet zijn kennis en kunde graag in om de wereld een stukje duurzamer te maken. Na zijn studie werktuigbouwkunde komt hij er echter al snel achter dat hij deze passies moeilijk kan combineren achter een computer op kantoor. In 2015 besluit hij zijn baan op te zeggen, een busje te kopen en deze om te bouwen tot camper om inspirerende projecten in Europa te bekijken, waar mensen proberen meer in harmonie met de natuur te leven. Ondertussen, zes jaar later, is hij zijn droom aan het verwezenlijken, en met een groep mensen bezig een zelfvoorzienende community op te zetten. Verder heeft hij net zijn opleiding tot holistisch masseur afgerond, omdat hij mensen ook graag (opnieuw) in contact brengt met hun eigen lichaam door aanraking. 

Op zijn best: Doortastend Creatieve oplossingen Doorzetter Humor Aandachtig 
Zet zich graag in voor: Mensen in contact brengen met hun eigen natuur en de natuur om ons heen. Een duurzamere, gelijkwaardigere wereld.

“Only if we understand, can we care. Only if we care, we will help. Only if we help, we shall be saved.” Jane Gooddall

Levensmonteur & Outdoor-trainer | coach
Re-connecting; de verbinding met de natuur en onze “spirit” zoeken en onderzoeken. Daarbij laat ik me inspireren door kennis vanuit de biologie, first nations & bushcraft. In mijn eigen trainingen combineer ik outdoorvaardigheden met stukjes moderne theorie zoals Theory U.
Verder ben ik een groot fan van Mythologie (Joseph Campbell). In 2013 deed ik het traineeprogramma, in 2017 deed ik mee als trainer mee en nu mag ik weer meedoen als coach.

Kwaliteit: altijd een creatief idee
Eigenschap: nieuwsgierig
Op mijn best: training geven rond een kampvuur
Zet me graag in voor: natuurbewustzijn

Iris

Iris

Coach

 Het Bestuur

Iris en Sarah vormen het bestuur van de stichting.
Zij zorgen dat alles achter de schermen blijft draaien!

Sarah

Sarah

Bestuurslid

Hoi, ik ben Saar 🙂

Bij Verbeter de Wereld de persoon die je altijd kunt bellen/appen/mailen/koffie mee drinken als je vragen hebt. Tevens degene die probeert het overzicht te houden. In 2019 kwam ik bij het trainingsprogramma terecht, waar ik met projectgroep Steekje Los een superleuke tijd heb gehad. Daarna ben ik in 2020 met mijn partner in crime Iris het bestuur gaan doen. Ik heb filosofie & religie gestudeerd in Middelburg, en werk nu hier en daar in de horeca. Verder besteed ik mijn tijd vooral aan lezen, wandelen met mijn hond en drankjes drinken in de zon. En aan het realiseren van mijn droom: een woon- & werkcommunity opzetten met fijne mensen. Ik houd van tuinen en theaters. Ik krijg energie van mensen die ambitieus zijn, enthousiast, en niet moeilijk doen. Laten we samen de wereld wat mooier maken!

Iris is begonnen als studente Voeding & Gezondheid en heeft haar medische kennis daarna uitgebreid op het gebied van duurzaamheid, internationale ontwikkeling en gendergelijkheid. Ze heeft in 2019 meegedaan met het trainingsprogramma en met projectgroep Steekje Los zich gefocust op de impact van de kledingindustrie. Ze is een mensen-mens, sociaal geëngageerd, en vindt het leuk verschillende mensen en hun talenten en ideeën samen te brengen. Ze is ook erg creatief. Met passie danst zij veel in haar dagelijks leven, en ook is zij ervaren in muziek & theater.

Iris

Iris

Bestuurslid

 Eerdere Projecten

 

 Wall of Fame

Al deze mensen hebben een bijdrage geleverd aan de stichting verbeter de wereld. 

 

Imre

Imre

Oprichter

Henrik

Henrik

Oprichter

René

René

Marike

Marike

Mike

Mike

Talin

Talin

Laura

Laura

Nieke

Nieke

Sandra

Sandra

Eva

Eva

Hannah

Hannah

Inge

Inge

Marinda

Marinda

Roos

Roos

Liedeke

Liedeke

Joris

Joris

Johan

Johan

Noemie

Noemie

Mara

Mara

Kadija

Kadija

Pauline

Pauline

Hans

Hans

Sebastiaan

Sebastiaan

Gerlinda

Gerlinda

Nynke

Nynke

Teun

Teun

Erik

Erik

Laura

Laura

Marthe

Marthe

Yo-Yi

Yo-Yi

Mariska

Mariska

Linda

Linda

Margit

Margit

Henny

Henny

Veerle

Veerle