FAQ

 

Veel gestelde vragen 

Is het echt iets voor jou?
Hoe werkt het precies? 

Is het iets voor mij?

 

Als jij samen met anderen een project wil opzetten om de wereld te verbeteren, dan is dit programma iets voor jou! Als je zin kreeg om tot actie over te gaan bij het lezen van deze website zal het trainingsprogramma bij jou passen. Wie je precies bent, wat je doet, hoe oud je bent, dat maakt allemaal niet uit. En er is maar één manier om er echt achter te komen: het gewoon doen. 

Wanneer je op dit moment niet de mentale of fysieke energie hebt om een project op te zetten en uit te voeren, dan is het misschien niet het goede moment om dit trainingsprogramma te doen.

 

Projecten

 

Moet ik al een idee hebben voor een project?
Nee, zeker niet. Ideeën mogen natuurlijk, maar je gaat samen met je team bedenken wat je projectdoel precies wordt. Je kunt natuurlijk al wel inspiratie opdoen via de projecten die op onze website en social media staan.  

Ik heb al een goed idee, kan ik hier mee aan de slag?
Bij Verbeter de Wereld geloven we dat je alleen wellicht harder gaat, maar dat je samen verder komt. Je kunt je eigen idee zeker inbrengen in je team, maar jullie beslissen samen waar jullie project over zal gaan.

Over het programma

 

Kunnen jullie meer vertellen over de inhoud van het programma? 
Vertrouw ons, het wordt leuk, en het komt goed. We kunnen je niet alle details al verklappen.
Dan gaat de ervaring een beetje verloren. Als je toch nog een vraag wilt stellen, mail dan gerust naar info@verbeterdewereld.org of bel of app met Saar op 0681211624 of Iris op 0637456189. 

Hoeveel tijd kost het programma mij?
Deelname kost minimaal 1 tot 2 dagdelen per week. Je gaat samen met je groepje een project opzetten. Afhankelijk van jullie ambities, taakverdeling, vergaderingen en effectiviteit kost dit meer of minder tijd. Daarnaast zijn er de twee trainingsweekenden, de slotdag, en twee persoonlijke coachingsessies.

Gaat het om vaste dagdelen, of is het flexibel?
De tijden waarop je met je projectgroep samenkomt om te vergaderen of samen te werken kun je zelf afspreken. Daarnaast ben je flexibel om in overleg met je groepsgenoten je tijd zelf in te delen.

Ik kan niet op één van de dagen van de trainingsweekenden, kan ik toch meedoen?
Tijdens de weekenden wordt de basis gelegd voor je project en de samenwerking met je team. Dit is echt heel belangrijk. Je aanwezigheid is dus noodzakelijk tijdens alle dagen van beide weekenden en de slotdag.

Waar vinden de trainingsweekenden en de slotdag plaats?
De locatie van de weekenden zijn dit jaar (2021) in Zevenaar en Utrecht. Door te carpoolen komt de reis daar naartoe altijd wel goed. 

Wat is het verschil tussen community-dagen en de trainingsweekenden?
De community-dagen staan los van het trainingsprogramma. Stichting Verbeter de Wereld organiseert jaarlijks 3 tot 5 van deze dagen. 

Kan ik de community-dagen bijwonen als ik het trainingsprogramma niet heb gevolgd?
Dit kan zeker. Verbeter de Wereld organiseert naast dagen voor oud-deelnemers ook open community-dagen. Hier is iedereen welkom! Alle community-dagen worden aangekondigd via deze website en via onze social media. 

 

Combi werk / gezin

 

Is het te combineren met een (fulltime)baan? 
Natuurlijk, het gaat erom wat je prioriteit geeft. Heb je naast deze fulltime baan ook nog (veel) andere bezigheden die prioriteit hebben, dan kan het lastig worden. Het trainingsprogramma is behoorlijk intensief. Het is verstandig om tijdens deze vier maanden ruimte te maken in je agenda.

Is het te combineren met een gezin?
Ja! In het leven van jouw kinderen ben jij een belangrijk rolmodel en kun je juist laten zien dat je als individu de wereld kunt verbeteren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ruimte vrij kunt maken in je agenda en genoeg energie hebt voor je project. 

Kosten

 

Waarom zijn er kosten voor het programma
Als trainee betaal je zelf de kosten voor de trainingsweekenden en slotdag. Die kosten bestaan uit de overnachtingen en het eten en drinken op locatie. In onze ervaring zijn de weekenden heel waardevol, en heb je ook een dosis comfort nodig in de vorm van een goed bed en goed, gezond eten. Dat kost natuurlijk wat. Als stichting hebben we deze keuze bewust gemaakt, en ervaring leert dat de weekenden deze kosten zeker waard zijn. De trainingen en de coaching die je krijgt worden je kosteloos aangeboden door onze trainers en coaches. Iedereen die bij ons meewerkt doet dat vrijwillig. 

Kan mijn werkgever voor mij betalen?
Ja, dit kan zeker, redelijk wat deelnemers hebben het zo geregeld in het verleden. Werkgevers hebben vaak een opleidingsbudget waar het trainingsprogramma goed onder past. Het is wel handig als je het zelf voorschiet. Of zorgt dat je de factuur op tijd door je werkgever laat betalen.

 

Aanmelden

 

Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn aanmelding?
Zo snel mogelijk na je aanmelding krijg je een persoonlijk mailtje. De volgende stap is een telefonische of online intake om de verwachtingen van beide kanten af te stemmen. Deze intake zal uiterlijk een maand voor aanvang van het programma plaatsvinden. 

Wanneer ben ik aangemeld?
Je aanmelding is officieel als je de intake gehad hebt en je de deelnemersbijdrage hebt betaald. We vragen je om de bijdrage uiterlijk een maand voor aanvang betaald te hebben.

 Wat is het restitutiebeleid?
Je kunt je nog tot een maand voor aanvang van het eerste trainingsweekend afmelden. Meld je je daarna af, dan is restitutie niet meer mogelijk. Als je je afmeldt worden er administratiekosten van €25 ingehouden.

 

 

Ben je enthousiast?

Vrijdagavond 1 okt. t/m zondag 3 okt. 2021 : Weekend 1
Zaterdag 20 t/m zondag 21 nov. 2021 : Weekend 2
Zondag (de hele dag) 30 januari 2022 : Slotdag

De inschrijvingen zijn al geopend! Als je deze komende editie mee wil doen, schrijf je dan nu in. Via het formulier hiernaast kun je je inschrijving beginnen. Voor vragen zijn we ook bereikbaar via info@verbeterdewereld.org. We verwachten van jou je gegevens, eventueel een leuke foto, en een motivatiebrief. Vermeld daarin op maximaal één A4: 

  1. Waarom je wil deelnemen aan het trainingsprogramma
  2. Waarom je verwacht dat het programma bij jou past 
  3. Waarom we jou moeten kiezen als deelnemer (wat zijn je talenten/passies/ervaring/leerdoelen)
  4. Hoeveel tijd en energie je in je project kunt investeren
  5. Wat zingeving en persoonlijke groei voor jou betekenen
  6. Wat verder nog leuk is om over jou te weten 🙂

Nadat we je motivatiebrief hebben gelezen nemen we contact met je op voor een online kennismakingsgesprek.

Doe Mee!

10 + 13 =

Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Op persoonlijk vlak maar ook dingen die ik kan gebruiken in mijn werk. De
ervaring om alles los te laten en
gewoon in het onbekende te stappen met een groep mensen die ik helemaal niet ken was geweldig. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen in de groep en de hulp van de coach(es). Jullie hebben een top programma opgezet.”

Milan Gouweleeuw

“Mede dankzij het
Trainingsprogramma ben ik in
een enorme stroomversnelling
terecht gekomen en voel ik me
zekerder om mijn ideeën in actie
om te zetten, en om niet te lang
in de denkfase te blijven hangen
maar ook gewoon te doen.”

Elsbeth van Apeldoorn

“Ik heb zelfs in het bedrijfsleven
nog nooit zo’n professionele
training gehad. Zonder meer
duizenden euro’s waard. Ik was
bang dat het ‘geiten-wollensokken’ zou zijn, maar het zat
heel professioneel in elkaar.”

Joris Heijnen