Luister hier naar de podcast van Present Present:

https://open.spotify.com/show/0XbFMDTqLfYKBeXDWEpKGz

Het is half december en dat betekent dat onze projectgroepen midden in hun Verbeter de Wereld traject staan. Nog 1.5 maand hebben de projectgroepen Present Present en Plant-it-Green de tijd om naar hun einddoel toe te werken. Ze zitten dus ook zeker niet stil merken we! Elke week laten de projectgroepen via een Milestone Monday mail weten waar ze mee bezig zijn. Graag vertellen we je in dit blog waar team Present Present allemaal mee bezig is. Maar eerst, meet Present Present:

Van visieposters in het eerste weekend van oktober naar hard op weg naar bijna 700 gegeven Present Presents 2 maanden later. We zijn lekker bezig! Ons motto? GEEF en VRAAG aandacht(ig)! Onze missie? Nog dit jaar 100.000 minder nieuw gekochte cadeautjes. In plaats daarvan geef of vraag je een Present Present: bijvoorbeeld iets moois uit je eigen collectie, een belevenis, iets wat je zelf maakt, vindt op Marktplaats, in de kringloopwinkel of een donatie aan een goed doel. Zo willen we bijdragen aan ‘minder productie, minder spullen, minder afval’

Feestdagen

Vooral in de decembermaand wordt er veel geconsumeerd. Vaak veel meer dan eigenlijk nodig is. Present Present focust daarom op consuminderen, maar dan op een leuke manier. In de aanloop naar de feestdagen zijn zij dan ook hard aan het werk om de aandacht voor Present Present via (social) media  te vergroten. Ze krijgen hierbij hulp uit allerlei hoeken; ze kregen ze een prachtig voor hen getekend logo, er kwam een inspirerend filmpje waarin Present Present aan de wereld gepresenteerd wordt en Present Present werd volop genoemd in de campagne van hun klimaatburgemeester Elke.

Te midden van hun project vult hun website zich nu bijna dagelijks met nieuwe foto’s van gegeven Present Presents. Hier (www.presentpresent.nl) kun je tips & inspiratie vinden over hoe jij ook mee kan doen met deze actie én kun je natuurlijk je gegeven Present Presents registreren. Daarnaast heeft het Team een speciaal verlanglijstje gecreëerd. Deze kunnen mensen makkelijk downloaden vanaf de website om aan anderen (digitaal) te geven. Daarbij delen zij filmpjes op hun socials die laten zien hoe de verlanglijstjes gebruikt kunnen worden. 

 

Cadeaubon pakketen

Ook is het team aan de slag gegaan met cadeaubon pakketen. Ze ontwikkelden drie verschillende pakketjes die mensen kunnen bestellen. Een cadeaubonnenpakket met enkel de cadeaubonnen, het creabea pakket met juist daarin de labels en stickers waarmee mensen los kunnen gaan, en het all-in-one pakket met van alles wat. Tegen kostprijs en verzendkosten kunnen deze pakketen besteld worden om op een laagdrempelige en leuke manier Present Presents te geven. Mocht je nou nog opzoek zijn naar een origineel en duurzaam kerstcadeau, dan is dit wellicht de hint waar je op wachtte.

Het vervolg

Wat er nog voor Present Present op de agenda staat? Het team zoekt uit hoe de  cadeaubonnen  verkocht kunnen worden in winkels als verpakkingsvrije winkels. En daarnaast houdt het team zich bezig met uitzoeken hoe Present Present als kerstpakketen kunnen worden geïntroduceerd binnen bedrijven. Ben je benieuwd wat Present Present nog meer doet? Neem een kijkje op hun website en vergeet dan zeker niet jou gegeven Present Presents te registreren of te delen met #geefpresentpresent op social media.