Jimmy, Rob en Sophie sloten zich aan bij een coöperatie die plastic recyclet tot nieuwe producten

Wat zijn jullie aan het doen?

We zetten ons project, Trashured, van Verbeter de Wereld verder voort als bedrijf, in een iets ander jasje. Een van onze samenwerkingspartners uit het project, Plastic Fantastic, heeft gevraagd of wij bij hen in de coöperatie willen komen. Zij zetten ongesorteerd plastic afval om naar nieuwe producten producten voor de openbare ruimte, zoals bankjes en bermpaaltjes. Wij helpen hen daarbij door bedrijven te vinden die hieraan willen mee willen werken.

Hoe is dat zo gekomen?

Wij hadden een goede samenwerking met Plastic Fantastic en wij hebben voor hen belangrijke klanten weten te werven, die een duurzamer bedrijf willen hebben. Onze onderlinge samenwerking beviel hen zo goed, dat ze ons een plaatje in hun coöperatie hebben aangeboden. We hebben ons nu bij de KvK ingeschreven.

Welke rol heeft Verbeter de Wereld daar in gespeeld?

Verbeter de Wereld was de basis, daar hebben we elkaar leren kennen en daar is ons project gestart. We hebben ontdekt dat we alledrie gepassioneerd zijn voor het afvalprobleem in de wereld en we vullen elkaars kwaliteiten goed aan. Het project bij Verbeter de Wereld gaf ons de mogelijkheid hier meteen een praktische uitwerking aan te geven. Ook de thema’s binnen het Traineeship over samenwerken, leiderschap, effectieve communicatie en project management sloten goed aan bij de uitvoering van ons project. Mede door onze leerervaringen binnen Verbeter de Wereld en onze coaches is ons project tot een succesvol einde gekomen, en hebben we het vertrouwen kregen om van Trashured een bedrijfje te maken.

Wat wil je potentiële Verbeter de Wereld deelnemers meegeven?

Het heeft bij ons heel goed gewerkt om aandacht voor gezelligheid te hebben en successen te vieren. Dit motiveerde ons en stelde ons in staat om goed samen te werken en open naar elkaar te zijn. Daarnaast is bij ons project gebleken, hoe meer tijd en motivatie je er in stopt, hoe meer je er ook uithaalt.

Als je iets graag wil, ga ervoor! Laat jezelf niet tegenhouden door anderen of jezelf. Durf je grenzen op te zoeken.

Je kunt Trashured vinden via:

https://www.linkedin.com/company/trashured/