Laura begon haar eigen bedrijf met The Footprint Challenge

 

Wat ben je aan het doen?

Ik heb van The Footprint Challenge mijn eigen bedrijf gemaakt en ik bied nu workshops en 40-daagse Footprint Challenges aan organisaties aan. Het is leuk om te zien dat mensen enthousiast aan de slag gaan met het verkleinen van hun voetafdruk en zo een steentje bijdragen aan een groenere wereld. Zo bekeken kun je wel zeggen dat ik van wereld verbeteren mijn beroep heb gemaakt ; ) 

Hoe is dat zo gekomen?

Ik zat in een reorganisatie en wilde een carrière switch maken naar duurzaamheid. Per toeval (toeval bestaat niet) kwam ik een foldertje tegen van het Traineeship voor Wereldverbeteraars en dat sprak me direct aan. Er waren al veel aanmeldingen, dus ik stond eerst nog op de reservelijst. Gelukkig meldde zich iemand af en kon ik meedoen : )

Welke rol heeft Verbeter de Wereld daar in gespeeld?

Tijdens het eerste weekend van het Traineeship vormde ik met 7 gelijkgestemden een groepje en onze missie was om op een leuke en positieve manier mensen te betrekken bij duurzaamheid. Iemand riep de term voetafdruk en de Footprint Challenge was geboren. Het was hard werken, en ik ben trots op wat we hebben neergezet. Aan de eerste editie in januari 2013 deden zo’n 900 mensen mee en zij zijn 40 dagen aan de slag gegaan om hun voetafdruk te verkleinen. Toen de Challenge was afgelopen, was ook het Traineeship ten einde en ging iedereen weer zijn eigen weg. Ik vond het zonde om de Footprint Challenge zomaar te laten verdwijnen en ik heb toen de stap gezet om er in mijn eentje mee door te gaan. Zonder het Traineeship was ik nooit een eigen bedrijf begonnen!

Naast het opzetten van een eigen wereldverbeterend project, vond ik de trainingsweekenden heel waardevol aan het Traineeship.
Heel leerzaam en ook wel confronterend omdat de trainers je uit je comfort zone weten te halen.

Wat wil je potentiële Verbeter de Wereld Deelnemers meegeven?

Aarzel niet en meld je aan! Het is echt een geweldige tijd, met af en toe aanpoten en de nodige ups en downs, maar het is o zo leerzaam.
Niet alleen waardevol voor de wereld, maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt de Footprint challenge vinden via:

www.footprintchallenge.nl

www.facebook.com/footprintchallenge

www.twitter.com/teamfootprint