Mariska en Ella vormden een stichting om de dromen van vrouwelijke vluchtelingen te laten uitkomen

Wat zijn jullie aan het doen?

Stichting Dreamcatchers Nederland laat de wensen van vrouwelijke vluchtelingen in Nederland uitkomen. Zo hebben wij onder andere beautydagen georganiseerd op diverse AZC’s en hebben wij ook individuele wensen uit laten komen, zoals bijvoorbeeld een dag model zijn of een dagje naar Amsterdam. Het voelt fijn om iets voor iemand anders te kunnen betekenen. Elke keer weer voelen we ons ontzettend dankbaar dat we dit mogen doen.

Hoe is dat zo gekomen?

Stichting Dreamcatchers Nederland is ontstaan tijdens een traineeship van Verbeter de Wereld. Onze groep bestond uit allemaal personen die graag iets met mensen wilden doen en al gauw kwamen we hierop uit.

Welke rol heeft Verbeter de Wereld daar in gespeeld?

We hebben daar vooral geleerd de focus te bewaren op onze doelgroep en ons niet teveel met randzaken bezig te houden. Ook was ‘gewoon gaan’ een belangrijke les! We hadden geen budget en waren dus beperkt in hoeveel we konden bereiken. Toch zaten we binnen 4 maanden in 6 steden door heel Nederland. En als er even iets niet lukt, dan moet je gewoon iets anders proberen. Dat vonden we ook een heel belangrijke les.

Wat wil je potentiële Verbeter de Wereld Deelnemers meegeven?

Het gaat niet alleen over het verbeteren van de wereld, maar het gaat ook over het verbeteren van jezelf. Wees niet bang om erachter te komen waar jouw krachten liggen en durf er volledig voor te gaan! Durf ook vooral jezelf te zijn, want dan kom je de juiste mensen wel tegen!

Je kunt dreamcatcher vinden via:

https://www.facebook.com/dreamcatchersNL

https://www.dreamcatchers-nederland.nl